Lessen

LESAANBOD

Lidmaatschap

Socialisatie
Puppycursus
Jonge honden cursus
Gehoorzaamheid
Agility
Rally O
Fun Games
Basis cursus

HSV Almelo biedt pups vanaf 9 weken de socialisatie training. Je leert veel over het gedrag van jouw pup en op welke manier je het beste de pup in alle liefde kunt socialiseren. Dit geeft zoveel plezier voor zowel baasje als hond voor de rest van jullie leven samen. 

Tot een leeftijd van ongeveer twaalf weken bevindt uw pup zich in de socialisatieperiode; de meest belangrijke fase van zijn leven. Alle ervaringen die uw puppy in deze periode opdoet bepalen zijn gedrag voor zijn gehele leven. 

Wat wordt er geleerd?

 • Zindelijkheid en benchtraining
 • Trainen met vreemde voorwerpen
 • Leren omgaan met zijn soortgenoten
 • Uitleg van uw pups gedrag
 • Hoe u onwenselijk gedrag voorkomt/afleert
 • Pups leren spelen
 • Voorlichting geven over de levensfasen van pup tot volwassen hond
 • Wij leren jullie om te gaan met allerlei praktijksituaties

Deze socialisatiecursus bestaat uit 5 lessen voor €30,00 euro. Hierna volgt automatische doorstroming naar de puppycursus.

Als je pup minstens 13 weken is, dan kunnen jij en jouw pup deelnemen aan de puppy cursus. Met deze training leert je pup op een positieve en vriendelijke manier te gehoorzamen. Het aller belangrijkste is dat jij (en het gezin) en de pup/hond samen een goede relatie opbouwen en mede daardoor veel plezier aan elkaar beleven!

Wat wordt er geleerd?

 • Commando’s: zit, af, blijf, komen
 • Wandelen zonder trekken en volgen
 • Commando’s: Naast, aan de voet
 • Aandacht krijgen en vasthouden
 • Spelen met de hond
 • Speeltje leren loslaten of vasthouden

Deze puppycursus bestaat uit 10 lessen voor €60 euro.

In deze cursus worden de gehoorzaamheidsoefeningen van de puppy-cursus verder uitgediept. Tevens komen dan problemen aan de orde die specifiek bij deze puberteitsleeftijd horen. Bedoeld voor honden vanaf ongeveer een half jaar oud tot 1 à 1,5 jaar. 

Deze jonge honden cursus bestaat uit 10 lessen voor €60 euro.

Een gehoorzame huishond is het ideaal beeld voor iedereen: niet opspringen bij bezoek, niet happen naar fietsers of joggers opjagen, netjes mee lopen met de eigenaar, niet op honden afrennen en netjes terugkomen, dat willen we toch allemaal.

Daarom bieden we gehoorzaamheidstrainingen aan voor honden. Niet alleen voor jonge honden die nog moeten leren om gehoorzaam te zijn, maar ook voor ontwikkelde honden die een hogere mate van gehoorzaamheid kunnen genieten. Onze gespecialiseerde trainers weten exact hoe zij het baasje en de hond kunnen begeleiden totdat er een nog nauwere en reactieve band ontstaat. 

Er bestaan drie niveaus van Gehoorzaamheid: A, B en C. Weet je niet zeker welke geschikt is voor jullie niveau? Neem dan contact met ons op.  

Vind je het leuk om lekker sportief met je hond bezig te zijn? Houdt jouw hond van rennen en springen en ben je zelf ook een beetje sportief? Dan is agility echt wat voor jullie! Bij Agility training gaat het erom dat de hond een parcours bestaande uit verschillende hindernissen in een bepaalde volgorde foutloos en zo snel mogelijk aflegt.

Met bijna alle honden kan je agility doen, mits goed gezond en goed gedrag. Je hond moet los kunnen werken en dus ook bij je terug komen. Uit onze ervaring blijkt dat het baasje maar ook de hond hier samen enorm veel plezier uit halen en het relatie versterkend werkt!

Met bijna alle honden vanaf 1 jaar.

*Op dit moment wordt deze cursus niet gegeven*

Bij Rally-Obedience ben je op een ontspannen manier, actief met je hond bezig. Een geweldige training om de band met je hond te versterken. Het is de bedoeling dat je als ‘Team” het uitgezette parcours zo vloeiend mogelijk loopt. Jij activeert je hond, je stuurt en coacht hem/haar en moedigt hem aan. Gehoorzaamheid met een beetje behendigheid, plezier en interactie staan voorop. 

Jij en jouw hond zijn toelaatbaar voor deze cursus mits jouw hond een Gehoorzaamheids A niveau heeft.

Leuk bezig zijn met je hond.

In deze cursus komt van alles aan bod, Hoopers, Balans en coördinatie, Rally O, GG.

Ook zoekwerk met eigen geurbron en zoeken naar geld, dus veel plezier voor mens en hond.

In deze cursus wordt gekeken wat de hond al kan, of de hond trainbaar is en wat de baasjes nodig hebben.

Alle aspecten van de verschillende trainingen komen aan de orde.

Over het algemeen hebben we het hier over herplaatste honden en buitenlandse  honden. 

Naast de cursuskosten, geldt een lidmaatschap ter hoogte van €25,- per jaar bij het volgen van een cursus. Dit wordt automatisch stop gezet nadat een cursus is afgerond en geen verlenging is aangevraagd door de cursist. 

 

Schuiven naar boven