Basiscursus

Deze cursus is voor eigenaren en hun honden die geen "vooropleiding" hebben gehad (bij HSV Almelo). De honden geschikt voor deelname aan deze cursus zijn meestal al wat ouder (>1 jaar). We kijken wel of de hond nog past in een Jonge Honden cursus, ook al is hij/zij wat ouder, maar past het niet dan is er deze Basiscursus. De hond leert, maar zeker ook de baas. Deze cursus richt zich op de basiscommando's maar belangrijker nog is het het verstevigen van de band tussen hond en baas. Het zijn kleine groepen zodat er ruim aandacht aan de eigenaren en hun honden kan worden gegeven.

Het doel van deze cursus is om uit te vinden wat baas en hond nou eigenlijk leuk vinden om samen te doen en waar zij samen geschikt voor zijn.
Is dat een cursus Gehoordzaamheid, Rally-O, Hoopers of misschien wel Behendigheid...?
Aan het eind van deze cursus zal de trainer een advies hierover uitbrengen.

dogliefgoedformaat 1663335 960 720

Oefeningen
zoals hierboven genoemd, komen de basiscommando's aan bod zoals: volg, zit, af en blijf. Ook wordt er ruim aandacht besteed aan het begrijpen van je hond: hoe leert mijn hond? Hij luister niet naar mij, hoe kan dat? Hoe motiveer ik mijn hond? Hoe werk ik samen met mijn hond? Spelen Spelen met de hond blijft altijd heel belangrijk, van jong tot oud. Het spel is onmisbaar om een goede ‘baas-hond-binding’ op te bouwen en te behouden: de hond moet het leuk vinden om bij zijn baasje te zijn, zijn baas moet hij kunnen vertrouwen zodat hij zich door hem kan laten leiden. Dus neem naast beloningssnoepjes altijd zijn favoriete speeltje mee (zonder piepje). Beloning is een erg belangijk onderdeel in het leerproces van je hond, ga bij jezelf na: ga jij aan het werk als je je salaris niet hebt ontvangen...?

Kosten
De basiscursus bestaat uit 7 lessen van een uur en kost  €45,-. De eerste les in een theorieles zonder hond, daarna volgen er 6 praktijklessen. De contributie voor het lidmaatschap van HSV Almelo bedraagt €18,- per kalenderjaar en deze betaal je ook wanneer je begint met een cursus bij HSV Almelo.

Wanneer
De Basiscursus kan worden gegeven op maandag t/m donderdagavond om 19:30 uur en om 20:30 uur.
Op welke avond de cursus wordt gegeven, hangt af van welke trainer vrij is en op welke avond deze les kan geven. HSV Almelo werkt met een wachtlijst, wanneer er weer voldoende mensen op de wachtlijst staan en er is een trainer beschikbaar, dan wordt er weer een cursus opgestart.