Jonge Honden cursus (9 - 18 mnd)

De Jonge Honden cursus is voor honden tussen de 9 en 18 maanden oud. In deze leeftijd komen honden in de puberteit, inderdaad, deze puberteit lijkt enigzins op die van ons, mensen.
D
eze periode kan duren van een leeftijd van ongeveer 6 maanden tot een leeftijd van wel 1,5 jaar oud (bij grote honden). Dit is de meest uitdagende tijd voor de hondenbezitter want vaak lijkt de hond ineens vergeten te zijn wat hij heeft geleerd. Maar juist in deze periode is het heel erg belangrijk steeds elke dag even een paar minuten te oefenen om je hond door deze lastige puberale periode te helpen. Soms lijkt het alsof hij niet eens meer weet dat je zijn baas bent, maar: de aanhouder wint.

dogspelenspelbooggoedformaat 2350925 960 720

Spelen

Spelen met de hond blijft heel belangrijk. Het spel is onmisbaar om met een ‘dure’ term een goede ‘baas-hond-binding’ op te bouwen: de hond moet het leuk vinden om bij zijn baasje te zijn, zijn baas moet hij kunnen vertrouwen zodat hij zich door hem kan laten leiden. Neem daarom altijd zijn favoriete beloningssnoepjes maar ook zeker zijn favoriete speeltje mee. Beloning is een erg belangijk onderdeel in het leerproces van je hond, ga bij jezelf na: ga jij aan het werk als je je salaris niet hebt ontvangen...?


Oefeningen

In deze cursus worden de gehoorzaamheidsoefeningen uit de Puppycursus iets uitgediept: alle oefeningen worden heel iets langer en iets moeilijker. Ook in deze cursus zullen de trainers naast de gehoorzaamheidsoefeningen leuke andere oefeningen er tussendoor doen voor de afwisseling.

Kosten

De Jonge Honden cursus bestaat uit 10 lessen van drie kwartier en kost € 45,-.
De eerste les in een theorieles zonder hond, daarna volgen er 9 praktijklessen.
De contributie voor het lidmaatschap van HSV Almelo bedraagt  € 25,- per jaar en deze betaal je ook wanneer je begint met een cursus bij HSV Almelo.


Wanneer

De Jonge Honden cursus kan worden gegeven op maandag t/m donderdagavond om 19:15/19:30 uur en om 20:30 uur.
Op welke avond de cursus wordt gegeven, hangt af van welke trainer vrij is en op welke avond deze les kan geven. HSV Almelo werkt met een wachtlijst, wanneer er weer voldoende mensen op de wachtlijst staan en er is een trainer beschikbaar, dan wordt er weer een cursus opgestart.