Socialisatiecursus (9 wkn - 3 mnd)

Een pup verlaat het nest vaak met 8 weken. Dan is het beste om hem even lekker een weekje thuis te laten wennen. Ook als hij al ietsje ouder is, is het nooit verkeerd om hem even thuis te laten wennen aan zijn nieuwe situatie, het is namelijk nogal wat voor zo’n jonge hond. Alle pups vanaf 9 weken die de 2e enting hebben gehad, kunnen meteen starten met onze puppy Socialisatiecursus (tot een leeftijd van ±3 maanden). 

Wij hebben ervoor gekozen pups toe te laten op het veld na de 2e enting omdat ze dan al 9 weken zijn en die periode van 8 tot 12 weken is een hele belangrijke periode in een hondenleven. In die periode moet hij eigenlijk al zo veel mogelijk positieve indrukken opdoen, veel verschillende omgevingen zien en veel verschillende honden en mensen ontmoeten want die indrukken blijven meestal een hondenleven lang in hun systeem. Dat heet socialiseren, als een hond in die 8-12 weken periode niet genoeg socialiseert, zou hij daar de rest van zijn leven de gevolgen van kunnen ondervinden.

Onze socialisatiecursus is een instroomcursus, wanneer je daaraan meedoet, sta je meteen op de wachtlijst voor de Puppycursus (de vervolgcursus voor pups vanaf 12 weken). In de Socialisatiecursus ligt de nadruk op de socialisatie van de pups met allerlei verschillende voorwerpen, situaties en honden. Ook gaan we in op opvoedingsvragen. De pups mogen los met elkaar spelen en spelenderwijs leren baas en hond elkaar kennen. Door de trainer wordt altijd bepaald of dit ook daadwerkelijk kan in een bepaalde groep honden en de trainer zorgt er uiteraard voor dat dit veilig gebeurd voor alle honden: groot, klein, bang, stoer, afwachtend etc.
Baas en hond leren in deze cursus al een beetje samen te werken door middel van het beloningsgericht uitvoeren van een aantal simpele, korte en vooral hele leuke, drukvrije oefeningen.

Kosten

Voor de Socialisatiecursus koop je een 5-lessenkaart die € 25,- kost. Wanneer je de lessen niet opmaakt, wordt het bedrag dat over is in mindering gebracht bij de betaling van de Puppycursus (de vervolgcursus voor pups vanaf 12 weken). De contributie voor het lidmaatschap van HSV Almelo bedraagt € 25,- per jaar en deze betaal je ook wanneer je begint met een cursus bij HSV Almelo.

Wanneer
De Socialisatiecursus wordt gegeven op de maandagavond van 19:15 uur tot 20:00 uur door trainer Ria Overkamp.