C-Cursus Gehoorzaamheid

De C-cursus Gehoorzaamheid is voor eigenaren en hun honden die de A- en B-cursus doorlopen hebben. Deze cursus bestaat uit 16 lessen waarin de eigenaren en hun honden gevorderde gehoorzaamheidsoefeneingen aanleren. Dit zullen grotendeels de oefeningen zijn van de B-cursus maar dan nog wat langer en wat moelijker en het aantal oefeningen wordt ook uitgebreid. Nieuw in deze cursus is dat de eigenaar de hond gaat leren los te volgen, het 'naar het vak sturen' komt erbij, het apporteren wordt aangeleerd en de blijf-oefening wordt uitgebreid door de baas wel 3 minuten uit het zicht te laten gaan terwijl de hond op zijn plek blijft.

Tijdens alle cursussen blijft het spelen met de hond heel belangrijk, hoe ver-gevorderd gehoorzaam hij ook is. Het spel is onmisbaar om een goede ‘baas-hond-binding’ op te bouwen en te behouden: de hond moet het leuk vinden om bij zijn baasje te zijn, zijn baas moet hij kunnen vertrouwen zodat hij zich door hem kan laten leiden en zo kan er als team naar een betere samenwerking toe worden gewerkt. Neem dus naast zijn favoriete beloningssnoepjes ook altijd zijn favoriete speeltje mee, zonder piepje. Beloning is een erg belangrijk onderdeel in het leerproces van je hond, hoe oud je hond ook is. Ga bij jezelf na: ga jij aan het werk als je je salaris niet hebt ontvangen...? Vind dus uit: wat motiveert mijn hond? Wat vindt hij nou zo leuk dat hij daarvoor samen met jou wil werken?

In onze cursussen is er vanzelfsprekend ook aandacht voor het sociale gedrag van de viervoeter. Er is altijd ruimte om vragen hierover te stellen. Ten slotte zijn Opvoeding en Gedrag twee zaken die eigenlijk niet los van elkaar kunnen worden gezien.


Kosten

De C-cursus Gehoorzaamheid bestaat uit 16 praktijklessen van een uur en kost € 65,-

De contributie voor het lidmaatschap van HSV Almelo bedraagt € 25,- per jaar en deze betaal je ook wanneer je begint met een cursus bij HSV Almelo.

 

Wanneer
De C-cursus Gehoorzaamheid kan worden gegeven op maandag t/m donderdagavond om 19:30 uur en om 20:30 uur.

Op welke avond de cursus wordt gegeven, hangt af van welke trainer vrij is en op welke avond deze les kan geven. HSV Almelo werkt met een wachtlijst, wanneer er weer voldoende mensen op de wachtlijst staan en er is een trainer beschikbaar, dan wordt er weer een cursus opgestart.