Eugeria

Iedereen wil wel oud worden, maar dan wel in goede gezondheid. Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd. De stap van onafhankelijk naar afhankelijk is zwaar, ondanks dat je weet dat je in goede handen bent van een verzorgings-, verpleeg- en bejaardenhuis. Je moet veel tastbare dingen opgeven. Je huis, meubilair (want niet alles past in de nieuwe kamer) en meestal ook je huisdier. Je kunt er zelf niet meer voor kunt zorgen en de verpleging deze zorg ook niet op zich kan nemen. Zij hebben het immers al druk genoeg met de verzorging van de bewoners.

1

Het gemis van een maatje, die je nodig heeft, is groot. Dieren nemen je zoals je bent en zijn altijd vrolijk (ondanks dat jij in een pestbui bent). Waar kun je nu je verhaal kwijt als je eenzaam bent of niet lekker in je vel zit? Wie geeft je nu die warmte als je naar de TV zit te kijken? Wie kan je nu aan het lachen maken met z’n gekkigheden?
Dat is nu de reden waarom de HSV demonstraties houdt bij deze instellingen. We geven de bewoners een leuke avond samen met onze viervoeters. We laten ze zien hoe goed onze honden luisteren (of niet). We doen ook hele leuke spelletjes, bijvoorbeeld behendigheid, doggydance of verstoppertje.

2

3

Helaas voor de bewoners mogen ze niet de hele avond toekijken. Bij sommige spelletjes hebben we hun hulp nodig, zoals Memory. Er gaan een aantal honden mèt baasjes in de kring staan. De baasjes lopen weg en komen in omgekeerde volgorde terug. Het is dan aan de bewoners om de juiste baas bij de juiste hond neer te zetten. En dan maar hopen dat je met de juiste hond naar huis gaat! En natúúrlijk mag er geknuffeld worden! Door de aandacht die de bewoners krijgen van de honden, komen veel verhalen van vroeger los.

4

Het gaat er bij dit soort avonden niet om dat de hond alles perfect doet, integendeel… De bewoners vinden het alleen maar leuk als de hond het tegengestelde doet van wat jij wilt!!
Al met al zijn het geslaagde avonden. Omdat Pet’splace Almelo en Faunaland Almelo waarderen wat wij doen, sponsoren ze ons met iets lekkers voor de honden. En geloof me, daar zegt geen enkel hond ‘NEE’ tegen.

5
5